Nytt intressant förslag om flytträtt – Flytträtt inom rimliga tider.

Nu föreslår regeringen enklare regler för att flytta pensionspengar. ”Sveriges Radio”
– Ja, vi tycker ju att människor ska få bestämma så långt som möjligt själva över sitt pensionssparande. Därför skärper vi nu kraven på att man måste ha rimliga avgifter och att vi också ställer krav på att man har rimliga hanteringstider och syftet är ju att skapa möjligheter för människor att själva bestämma, säger finansmarknadsminister Per Bolund.
Den som idag vill flytta sitt pensionssparande kan få betala tusenlappar och vänta i månader. Varför inte hundralappar och dagar i stället, frågar sig många.
Bolagen som förvaltar pensionssparandet ska nu få ett tak för hur stora avgifter de får ta ut, och avgifterna måste avse bara kostnader som uppstår vid flytten som administration. Och flytten måste ske snabbt.
Vi säger så här från pensionsskolan, det är ett alldeles underbart förslag och innebär Kundnytta för många som idag inte flyttar pga. höga flyttkostnader.

​Även om vi bara är i början, med ett förslag som ska ut på remiss och det gäller bara nya pensionsavtal, tecknade efter 2007, dock dom senaste 10 årens nytecknade pensionsavtal finns då med. Det gäller dock inte pensionsavtal som är reglerade i kollektivavtal, vilket är de flesta. 

– Om det här nu fungerar bra i den privata eller fria sektorn, då kommer även kollektivavtalade pensioner att inspireras och bli bättre och billigare på sin service. Det återstår och som om dom kollektivavtalade pensionsavtalen kommer så småningom att omfattas.

​Det går till det bättre med åren, även om vi har fått väntat över 10 år på detta förslag… 🙂

Posted in Okategoriserade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *