December 12th, 2018 – Guldresa eller pensionsfälla?!

Guldresa eller pensionsfällor – du bestämmer?!
En resa i tiden, den är aktiv medans du arbetar, lagom när Du skall börja skörda – för ett rikare liv. 
Pensionsresan börjar redan vid en pensionsgrundande årsinkomst på ca 20.000 kr, kopplat till den allmänna pensionen. 
Din tjänstepensionsresa är 40 år och kan ge 2 miljoner mer i pengar, än om du inte haft kollektivavtal eller motsvarande?! Nu väntar 30 år som pensionär/livsnjutare?! 
Upptäcker du under denna resa att det inte går som du har tänkt dig?! Du vaknar till en ny dag,  i arbetslöshet eller kanske sjukdom, olycksfall eller en underbar föräldraledighet. 
Men, likaväl kan du vakna till ditt nya drömjobb. Oavsett vilken dag som du vaknar till är dessa inkomster pensionsgrundande. 
Din resa innebär att du har trygghet i kollektiva försäkringsförmåner. Din arbetsgivare har också förhoppningsvis en attraktiv pensionspolicy som är guld värd och ger en real värdeutveckling utöver lön, rikskuponger och gymkort.
Det finns idag ett flertal förbättringar som närmaste tiden behövs inom det svenska pensionssystemet.
Att förenkla hur du ska kunna lyfta din pension, är en sådan självklar sak. Vidare att du äger ditt eget intjänande pensionskapital. Tro mig, det borde även lagstiftaren gilla.
Nu börjar du närma dig slutet på din första resa i tiden med arbetsinkomst. Nu ska den resan bytas till en resa med pensionsinkomst. Vad är då av vikt att tänka på och vad är mina tips vid den här tidpunkten?! Jo, tänk egoistiskt, du har nu ett pensionskapital som står på höjden av sin karriär. 
Slösa då inte bort det på onödiga avgifter som höga förvaltningskostnader och efterlevandeskydd. Inte heller har du fallit till föga för att det ordnar sig nog. Du har nu tagit till dig en pensionskunskap som ger dig fördelar och optimerade pensionslösningar. 
Du upplever nu ett rikare liv på denna resa, dina mål nås och ditt totala pensionskapital finansierar dina passioner på livets resa hela livet ut.
 Alltid lika aktuellt!
Varmt välkommen med din förfrågan om ett rikare liv.
// Christer@pensionsskolan.se

Posted in Okategoriserade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *